Contact en ondersteuning


Onderwijsinstellingen kunnen ondersteuning krijgen. Voor hoger onderwijs is de toolkit hoger onderwijs beschikbaar. Het Trimbos- instituut kan een telefonische afspraak maken bij vragen. Stuur hiervoor een mail naar de helpdesk van rookvrij schoolterrein.

Onderwijsinstellingen in po, vo en mbo kunnen ondersteuning krijgen van een Gezonde School-adviseur. Deze adviseurs zijn werkzaam bij een GGD of een preventie-afdeling van verslavingszorg en verzorgen deze ondersteuning vanuit de Gezonde School. De contactgegevens van de Gezonde School-adviseur bij u in de regio vindt u hier (bij het overzicht Gezonde School-adviseurs). Komt op uw school geen Gezonde School-adviseur en heeft u alsnog vragen, dan kunt u terecht bij de helpdesk van rookvrij schoolterrein.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld svp uw contactgegevens in de mail. Indien nodig nemen wij ook telefonisch contact op.

Heeft uw school een rookvrij school- of onderwijsterrein ingevoerd? Stuur een mail met vermelding van de naam van de school en voeg een foto toe. U krijgt met uw school een (tijdelijke) vermelding op de website!

Webinar Rookvrij schoolterrein 5 oktober 2021

Nu steeds meer onderwijslocaties open gaan, wordt pas duidelijk hoe de nieuwe wetgeving rondom de rookvrije onderwijsterreinen werkt in de praktijk. Wat lukt en waarom? En waar zitten de knelpunten? We verkenden het tijdens het webinar ‘Het onderwijs weer open, lukt het rookvrij houden van de terreinen?’

Webinar Rookvrij 20 april 2020

Op maandag 20 april 2020 vond de webinar Rookvrij van het RIVM plaats. Ervaringsdeskundigen van gemeenten en uit het onderwijs spraken over hoe te zorgen voor een rookvrij schoolterrein en hoe past dit in de bredere beweging naar een rookvrije generatie. Zo’n 90 professionals werkzaam bij gemeenten, GGD’en en het onderwijs volgden het online vraaggesprek en kregen antwoord op hun vragen.

Bekijk het webinar hier terug

Project Rookvrij schoolterrein
Trimbos-instituut
Postbus 725
3500 AS Utrecht

Scroll to Top